Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Se gula och röda driftmeddelanden längst ner på sidan

Övriga pågående ärenden

PubMed - problem med åtkomst till artiklar

För tillfället upplever våra användare problem med att man förlorar åtkomst till fulltext när man gjort ett konto i PubMed. För att kringgå detta är en tillfällig lösning att googla sig fram PubMed för att kunna söka i databasen utanför högskolan/ej inloggad på bibliotekets resurser. Fulltext kan du ändå nå med hjälp av ett tillägg som heter Libkey Nomad.  Alternativt kan du söka fulltext via Google Scholar.

Om du vill komma åt fulltext i PubMed och inte behöver spara sökningar i ett konto i databasen, var då noga med att gå till PubMed via bibliotekets databaslista för att få rätt access. Sökningarna sparar du isåfall på annat sätt, t.ex. i tabeller i Word.

Problem med åtkomst till artiklar och databaser.

Efter en säkerhetsuppdatering i Chrome & Firefox kan det var problem att komma åt artiklar och databaser. Testa att tömma cachen i din webbläsare eller testa att använda en annan webbläsare.

Läs mer om hur du tömmer cachen i olika webbläsare på https://rensacache.nu/.

Om Google Scholar inte fungerar

Ibland kan det bli problem med att nå Google Scholar (så att bibliotekets länkar till fulltext inte syns) utanför campus. Biblioteket har isåfall extra mycket trafik till Google Scholar genom vår proxy url och på grund av detta tror Google vi är en "robot" eller "bot". Tyvärr finns ingen att göra. Detta drabbar alla universitet över världen då och då och problemet brukar försvinna efter 3-8 dagar. 

Dock kan Google Scholar fortfarande fungera på campus och hemifrån (så att man får med våra länkar till fulltext) om man använder en annan url-adress utan vår proxy. Då är det följande adress som gäller https://scholar.google.com/?inst=9375551609235356582

När allting fungerar som vanligt är det denna länk man ska använda http://scholar.google.se.ezproxy.server.hv.se/scholar.

Övriga driftmeddelanden för biblioteket

Kontakt


Senast uppdaterad