Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

2020-08-11

Begränsad tillgång på e-böcker från Dawsonera

En av våra e-boksleverantörer, DawsonEra, har gått i konkurs under sommaren.

Pga detta så har vi förlorat tillgång till 1158 e-böcker, varav många är kursböcker.

Vi jobbar på alternativa lösningar för att få tillgång till dessa e-böcker igen. Men vi vet tyvärr inte när de är tillgängliga igen.

Ingen tillgång till artiklar från Ebsco

Stora problem med att nå elektroniska artiklar via bibliotekets sök och alla databaser från leverantören Ebsco. Ebsco är medvetna om problemen och arbetar med att lösa dem

Om Google Scholar inte fungerar

Ibland kan det bli problem med att nå Google Scholar (så att man får med bibliotekets länkar till fulltext) utanför campus. Biblioteket har isåfall extra mycket trafik till Google Scholar genom vår proxy url och på grund av detta tror Google vi är en "robot" eller "bot". Tyvärr finns ingen att göra. Detta drabbar alla universitet över världen då och då och problemet brukar försvinna efter 3-8 dagar.

Dock kan Google Scholar fortfarande fungera på campus (så att man får med våra länkar till fulltext) om man använder en ren url utan vår proxy. Då är det följande adress som gäller https://scholar.google.se/

Rensa din cache för att få åtkomst till Zeteo

Databasen Zeteo fungerar igen. Om du inte kommer åt innehållet så behöver du rensa historiken i din webbläsare. 

Instruktion om hur du gör hittar du här  

Kontakt


Senast uppdaterad av Elin Behrns