Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Se gula och röda driftmeddelanden längst ner på sidan

Övriga pågående ärenden

Problem med åtkomst till artiklar och databaser.

Efter en säkerhetsuppdatering i Chrome & Firefox kan det var problem att komma åt artiklar och databaser. Testa att tömma cachen i din webbläsare eller testa att använda en annan webbläsare.

Läs mer om hur du tömmer cachen i olika webbläsare på https://rensacache.nu/.

 

Problem med att söka efter standarder på SIS.se

När du söker i sökrutan på SIS.se fastnar sökningen och laddas ej fram. När du söker i sökrutan på SIS.se fastnar sökningen och laddas ej fram. Istället för att klicka på förstoringsglaset när du söker så välj något av de förslag på träffar som dyker upp under sökrutan efter att du börjat skriva in text.

Du kan även välja att skrolla bland de standarder HV har tillgång till vilket är den vy du hamnar i direkt.

 

Om Google Scholar inte fungerar

Ibland kan det bli problem med att nå Google Scholar (så att bibliotekets länkar till fulltext inte syns) utanför campus. Biblioteket har isåfall extra mycket trafik till Google Scholar genom vår proxy url och på grund av detta tror Google vi är en "robot" eller "bot". Tyvärr finns ingen att göra. Detta drabbar alla universitet över världen då och då och problemet brukar försvinna efter 3-8 dagar. 

Dock kan Google Scholar fortfarande fungera på campus och hemifrån (så att man får med våra länkar till fulltext) om man använder en annan url-adress utan vår proxy. Då är det följande adress som gäller https://scholar.google.com/?inst=9375551609235356582

När allting fungerar som vanligt är det denna länk man ska använda http://scholar.google.se.ezproxy.server.hv.se/scholar.

Övriga driftmeddelanden för biblioteket

Kontakt


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen