Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Driftstörningar i DiVA

Det är för närvarande problem med att hämta fulltexter från DiVA. Ett hårdvarufel påverkar prestandan så att lagringssystemet efter några timmar inte längre hinner med alla förfrågningar och krashar.

I och med detta kommer de tyvärr att behöva byta ut hårdvara i lagringen, vilket kommer medföra ett långt driftavbrott. Under tiden de gör detta kommer det inte vara möjligt att skapa nya poster eller ändra befintlig data i DiVA. Även fulltextnedladdning och uttag från export-tjänsten kommer att påverkas i omfattande grad.

Det kommer att ta minst två dygn innan hela DiVA kan vara tillgängligt igen, 

Om Google Scholar inte fungerar

Ibland kan det bli problem med att nå Google Scholar (så att man får med bibliotekets länkar till fulltext) utanför campus. Biblioteket har isåfall extra mycket trafik till Google Scholar genom vår proxy url och på grund av detta tror Google vi är en "robot" eller "bot". Tyvärr finns ingen att göra. Detta drabbar alla universitet över världen då och då och problemet brukar försvinna efter 3-8 dagar.

Dock kan Google Scholar fortfarande fungera på campus (så att man får med våra länkar till fulltext) om man använder en ren url utan vår proxy. Då är det följande adress som gäller https://scholar.google.se/

Rensa din cache för att få åtkomst till Zeteo

Databasen Zeteo fungerar igen. Om du inte kommer åt innehållet så behöver du rensa historiken i din webbläsare. 

Instruktion om hur du gör hittar du här  

Kontakt


Senast uppdaterad av Elin Behrns