Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

DiVA - Digitala Vetenskapliga Arkivet är en del av Open Access-initiativet om öppen tillgång till forskningsresultat. DiVA  är ett system för elektronisk publicering och registrering av publikationer som produceras av forskare, lärare och studenter. 

PUBLICERA I DIVA FÖR ATT:

 • Öka synligheten både för dig som forskare och för Högskolan Väst
 • Få snabbare spridning av forskningsresultat
 • Göra publikationer indexerade av sökmotorer som t ex Google
 • Långtidsbevara ditt arbete
 • Gör dina publikationer fritt tillgängliga

HUR GÖR MAN?

 1. Sök alltid i DiVA innan du gör din registrering för att kontrollera att materialet inte redan är inlagtDen bibliotekarie som sedan kommer färdigställa registreringen återkopplar om något är oklart.

 2. Fyll i formuläret nedan för att göra din registrering. Du ska även bifoga/skicka in underlag i form av proceedings, böcker, länkar etc. som biblioteket behåller och i vissa fall införlivar i våra samlingar. 
  Det är viktigt att du själv fyller i om publikationen vi registrerar innehållsmässigt hör till någon av forskningsmiljöerna.

  OBS! Publikationen ska ha skrivits medan författaren har haft anknytning till eller finansierats av Högskolan Väst genom forskningsmedel, lön/arbetstid mm. 

 3. Vi blir väldigt glada om du även vill parallellpublicera – kontakta biblioteket om du behöver hjälp med frågor kring det.

BRA ATT VETA

Varje publikation i DiVA får en permanent länk, dvs. en unik adress som t ex kan användas i din CV.  

Vi kan, förutom forsknings- och konferensrapporter och vetenskapliga artiklar, gärna lägga in annat material, såsom recensioner, tidningsartiklar och populärvetenskapliga publikationer. Det gäller endast material som redan är publicerat (alltså ej submitted, in press m m).

När det gäller konferensbidrag behöver vi om möjligt ange ISBN/ ISSN. Det krävs dokumentation från konferensen i tryckt (t.ex. proceedings) eller elektronisk form för att bidraget ska kunna publiceras i DiVA. Har du en konferenspublikation, så tar vi gärna emot den i biblioteket.

Läs mer om våra publiceringsvillkor.

registrera i DiVA

Forskningen är innehållsmässigt kopplad till forskningsmiljön
Finns tillstånd för parallellpublicering?

Här kan du bifoga dataset. Du kan även ladda upp eventuellt underlag, eller lämna det i fysisk form till biblioteket

Vi behöver ditt samtycke till att behandla de uppgifter som du lämnar om dig själv i formuläret. Uppgifterna behövs för att kunna koppla din fråga / beställning till ditt låntagarkonto hos biblioteket. Ditt mejl kommer raderas efter ärendet är slutfört. Läs mer om hur Högskolan Väst behandlar dina uppgifter och vilka rättigheter du har på hv.se/dataskydd

Mer information


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen