Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

DiVA - Digitala Vetenskapliga Arkivet är en del av Open Access-initiativet om öppen tillgång till forskningsresultat. DiVA  är ett system för elektronisk publicering och registrering av publikationer som produceras av forskare, lärare och studenter. 

Varför publicera i DiVA?

 • Öka synligheten både för dig som forskare och för Högskolan Väst
 • Få snabbare spridning av forskningsresultat
 • Göra publikationer indexerade av sökmotorer som t ex Google
 • Långtidsbevara ditt arbete
 • Gör dina publikationer fritt tillgängliga

Hur gör man?

 1. Sök alltid i DiVA innan du gör din registrering för att kontrollera att materialet inte redan är inlagt. Den bibliotekarie som sedan kommer färdigställa registreringen återkopplar om något är oklart.

 2. Fyll i formuläret nedan för att göra din registrering. Du ska även bifoga/skicka in underlag i form av proceedings, böcker, länkar etc. som biblioteket behåller och i vissa fall införlivar i våra samlingar. 
  Det är viktigt att du själv fyller i om publikationen vi registrerar innehållsmässigt hör till någon av forskningsmiljöerna.

 3. Du ökar din publikations synlighet om  du även vill parallellpublicera – kontakta bibliotekets forskarstöd om du behöver hjälp med frågor kring det.

Bra att veta

 • OBS! Publikationen ska ha publicerats medan författaren har haft anställning på Högskolan Väst.  
 • Varje publikation i DiVA får en permanent länk, det vill säga en unik adress som till exempel kan användas i din CV.  
 • Vi kan, förutom vetenskapliga publikationer gärna lägga in annat material, såsom recensioner, tidningsartiklar och populärvetenskapligt material.
 • Vi lägger endast in material som redan är publicerat (alltså ej submitted, in press etc.).
 • När det gäller konferensbidrag behöver vi om möjligt ange ISBN/ ISSN. Det krävs dokumentation från konferensen (t.ex. proceedings) i tryckt eller elektronisk form för att bidraget ska kunna publiceras i DiVA. Har du en konferenspublikation, så tar vi gärna emot den i biblioteket.

registrera i DiVA

Forskningen är innehållsmässigt kopplad till forskningsmiljön

Här nedan kan du bifoga ladda upp eventuella underlag för din publikation eller ett dataset. Det går också bra att lämna det i fysisk form till biblioteket. Om du inte har publicerat din artikel med öppen tillgång (open access), bifoga gärna det refeegranskade accepterade författarversionen (även kallad post-print) så undersöker vi på biblioteket möjlighet till så kallad grön open access.

Vi behöver ditt samtycke till att behandla de uppgifter som du lämnar om dig själv i formuläret. Uppgifterna behövs för att kunna koppla din fråga / beställning till ditt låntagarkonto hos biblioteket. Ditt mejl kommer raderas efter ärendet är slutfört. Läs mer om hur Högskolan Väst behandlar dina uppgifter och vilka rättigheter du har på hv.se/dataskydd
Senast uppdaterad