Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Analys av forskning kan göras på olika sätt, det går att göra analys på till exempel enskild forskare, forskargrupp, institution och lärosäte.

Mycket av den forskning som på olika sätt kommuniceras till forskarvärlden och allmänheten, till exempel tidskriftsartiklar, konferensbidrag, datamängder, böcker och datorkod, lämnar spår efter sig i form av metadata.  Metadata är  information eller data om annan data eller information, ett slags beskrivning av något annat.

Metadatan från forskningen kan användas till allt från att se vilka länder en institution har samarbetat med till hur mycket en forskare har synts på sociala medier.

Nedan följer mer information om forskningsanalys:

Forskningsanalys från biblioteket
Altmetri (ny sida)
Bibliometri (ny sida)

 Forskningsanalys från biblioteket

Bibliotekets team forskarstöd och publicering tar varje år fram siffror för forskningen på högskolan för institutioner och forskningsmiljöer. Från publikationsdatabasen DiVA tas fram hur mycket som publicerats, publikationstyper, samarbeten nationellt och internationellt samt andel publikationer med öppen tillgång. Från databaserna Web of Science och Scopus tas liknande siffror fram samt hur publikationer har citerats.

 

Senast uppdaterad