Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lånekort och lånevillkor

Som distansstudent behöver du inget fysiskt lånekort. Det enda du behöver göra är att registrera dig på Studentportalen/Mitt Konto sedan är du redo att låna böcker på biblioteket. När du måste logga in i bibliotekets söktjänst för att t. ex. beställa böcker så använder du ditt personnummer och PIN-kod.

Är du inskriven som distansstudent har du möjlighet att få böcker hemsända (inom Sverige). Denna tjänst är för dig som inte bor i städerna Trollhättan eller Vänersborg. Vid försenad återlämning tar biblioteket ut avgift enligt gällande låneregler. På grund av våra låneregler med garanterad lånetid på 14 dagar skickar vi inte böcker utomlands.

När du ska skicka tillbaka böckerna så står du själv för returportot. Tunga eller skrymmande böcker, t.ex lagboken, skickas som paket vilket innebär en ökad portokostnad. Om du är osäker på hur stor boken du vill låna är så kan du dels kolla upp antalet boksidor i bibliotekets sök eller kontakta oss så hjälper vi dig. Tänk på att använda tillräckligt mycket returporto annars kommer du behöva komplettera din försändelse hos posten samt att din inlämning blir försenad. Du kan se aktuell kostnad för porto på Postnords hemsida.

Sök och beställ böcker och artiklar

I vår söktjänst beställer du böcker som du vill få hemsända. För att kunna beställa krävs att du har registrerat dig på studentportalen/Mitt konto.

  1. Sök upp boken/böckerna du vill beställa i vår söktjänst
  2. Skicka ett mejl till bibliotek@hv.se med ditt namn, personnummer och vilka böcker du vill låna. Ange gärna att du är distansstudent och vill få boken hemskickad.

Om boken som du vill låna redan är utlånad

  1. Sök upp boken i vår söktjänst
  2. Klicka på "Ställ dig i kö"
  3. Logga in med ditt personnummer och fyrsiffriga PIN-kod
  4. Vänta på att du får ett mejl om att boken står på väntehyllan. När du fått mejlet, hör av dig till bibliotek@hv.se med ditt namn, personnummer och ange att boken står på väntehyllan. Ange gärna att du är distansstudent och vill få boken hemskickad.

Visst material lånas inte ut, t ex referenslitteratur. Tidskrifter lånas heller inte ut, men du kan beställa artikelkopior.

TÄNK PÅ ATT

Behöver du fjärrlåna böcker ska du i första hand kontakta ditt kommunbibliotek. Är det artiklar du önskar kan det vara mer fördelaktigt att beställa via oss.

Prislista fjärrlån

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen