Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

arbetsplatser

Fria arbetsplatser i biblioteket

På varje våningsplan kan du hitta arbetsplatser i grupp och enskilda platser. Platserna varierar med och utan bord, fåtöljer, ergonomiska stolar eller vanliga stolar, med eller utan whiteboard, nära andra arbetsplatser eller mer enskilt.

fotografi på ergonomiska arbetsplatser i biblioteket

Enskilda arbetsplatser

På båda våningsplan kan du hitta enskilda arbetsplatser med skrivbord eller helt avskärmade fåtöljer.

Grupprum

Vi har fem grupprum i olika storlek, med eller utan dator. Grupprummen bokas via schema.hv.se.

fotografi på ett grupprum i biblioteket

Låna en dator

Du kan logga in med ditt student-login på alla våra datorer, som finns både i ljudliga och tystare miljöer. Om du inte har ett login så kan du skaffa ett gästkonto i disken i biblioteket. 

Vid några av våra arbetsplatser kan du koppla in din egen laptop till stor skärm, tangentbord och datormus.

Tystare arbetszoner

På varje våningsplan kan du hitta även tystare arbetszoner med eller utan dator. Den tystare arbetszonen definieras av att man håller en tyst ljudnivå för alla som sitter i zonen. Det är inte tillåtet att spela ljudklipp, ha gruppsamtal eller liknande där.

Tyst läsesal

Om du vill ha en helt tyst arbetsmiljö så är Tysta läsesalen för dig. Där hittar du separata, avskärmade arbetsplatser och en dörr att stänga ute ljud från bibliotekets övriga miljöer. Datorer är inte tillåtna.

fotografi på tysta läsesalen

Cogito

Cogito är ett dynamiskt arbetsrum med en blandning av datorplatser, fåtöljer, bord och konferensbord med digital whiteboard/smartskärm.

fotografi över bibliotekets arbetsrum Cogito

Compactus

Här finns avskärmade läsfåtöljer och grupparbetsplatser. Prova en pilatesbollar om du vill ha en ergonomisk arbetsställning.

skrivare och verktyg

Skrivare, elektrisk häftapparat och diverse andra verktyg att hantera ditt utskrivna material med finns i utskriftsrummet på vår första våning samt bredvid hissen på andra våningen.

Om du behöver låna pennor, whiteboardpennor, hålslag mm så fråga vår personal som bemannar biblioteket. Häftapparat finns i skrivaren.

Andra verktyg & hjälpmedel

I vårt dynamiska arbetsrum Cogito finns en "smartskärm" tillgänglig. Skärmen kan användas som projektor, whiteboard för digitala konferenssamtal, mm. 

Anpassad arbetsmiljö

Höj- och sänkbara bord finns tillgängliga på båda våningsplan. Det finns även ett ståbord tillgängligt på andra våningsplanet.

Spela in ljud eller använd storskärm

I bibliotekets DigiLab kan du använda teknisk utrustning så som diktafoner, smartskärm, poddutrustning, kamera, med mera. 

Bild på bibliotekets podstudio

Kontakt


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen