Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Du kan även se bibliotekets karta över våra båda våningsplan för att lokalisera våra olika resurser.

Studieplatser

På vår övre våning finns studieplatser för arbete i grupp.Vår nedre våning är en tystare zon där du hittar enskilda studieplatser. Den tystare zonen definieras av att man håller en tyst ljudnivå för alla som sitter i zonen. Det är inte tillåtet att spela ljudklipp, ha gruppsamtal eller liknande där.

Våra studieplatser varierar med eller utan bord, fåtöljer, ergonomiska stolar eller vanliga stolar, med eller utan whiteboard, nära andra studieplatser eller mer enskilt.

Enskilda arbetsplatser

På vår nedre våning kan du hitta enskilda arbetsplatser med skrivbord eller helt avskärmade fåtöljer.

Grupprum

Det finns fyra grupprum i olika storlek i anslutning till biblioteket. Grupprummen bokas via schema.hv.se.

fotografi på ett grupprum i biblioteket

Låna dator

Du kan logga in med ditt student-login på alla våra datorer, som finns båda våningarna. Om du inte har ett login så kan du skaffa ett gästkonto i disken i biblioteket. 

Vid några av våra studieplatser kan du koppla in din egen laptop till stor skärm, tangentbord och datormus. Det finns fyra sådana platser, två stycken på bibliotekets entréplan och två stycken på övre plan längs trappan.

Tyst läsesal

Om du vill ha en helt tyst studiemiljö så är Tysta läsesalen för dig. Där hittar du separata, avskärmade studieplatser.  

fotografi på tysta läsesalen

Skrivare och verktyg

Skrivare och elektrisk häftapparat finns på bibliotekets båda våningsplan. Whiteboardpennor, hörlurar och förlängningssladdar finns att låna i biblioteksdisken. Höj- och sänkbara bord finns tillgängliga på nedre våningen. 

I bibliotekets DigiLab kan du använda teknisk utrustning så som diktafoner, smartskärm, poddutrustning, kamera med mera. 

Bild på bibliotekets podstudio

Kontakt


Biblioteket

account_circle Bibliotekets huvuduppgift är att fungera som ett kvalificerat informationscentrum för högskolans studenter och personal.
bibliotek@hv.se Entré på plan 2
Senast uppdaterad