Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sök först

För att hitta om boken du söker finns inne och var den står behöver du söka i bibliotekets söktjänst. Är du inne i biblioteket så leta efter skärmar där det står "SÖK HÄR!", det är våra sökdatorer där du söker efter allt som biblioteket ger tillgång till.

Har du beställt en bok och fått meddelande att den finns att låna står den på väntehyllan, böckerna står uppställda efter sista avhämtningsdag.

Var står boken?

Bibliotekets böcker ställs upp antingen via siffer- eller bokstavskoder efter ämne och du måste söka i datorn för att få veta exakt kod.

Exempel på kod:

  • 808.027 Neville -  Hitta böckerna med exakta siffrorna, därefter alfabetiskt efter Neville. Det finns inte knubbar med alla sifferkombinationer, leta efter den som går så långt som möjligt enligt den kod du söker.

Hitta boken på karta

I vår söktjänst finns möjligheten att klicka på länken "Hitta boken: Karta över biblioteket" för att få en karta som visar på vilken hylla boken står.

Dags att låna

Utlåningsautomater finns vid bibliotekets entre vid informationsdisken. Använd ditt Västkort eller lånekort och följ anvisningar på skärmen. Du behöver då din PIN-kod. Du kan välja om du vill ha kvittot på dina lån som e-post eller papper.

Låneperioden är 14 dagar och du kan låna om boken upp till 16 gånger om ingen står i kö på boken.

Låna om

Du lånar själv om böcker i bibliotekets söktjänst.

  • Logga in och markera de lån du vill låna om.
  • Klicka på "Förnya"
  • Bekräfta att du vill låna om, genom att klicka på "Ja" i den efterföljande dialogrutan.

Om ingen står i kö på boken/böckerna, lånas den/de ut i ytterligare 14 dagar.

Återlämna

Böcker återlämnar du sedan i samma automater som du lånade i, välj bara Återlämna på skärmen.

Behöver du hjälp så fråga oss! Vi finns i informationsdisken.

Kan jag lämna boken  när biblioteket är stängt?

När du har fått ett mejl eller brev där det står att du måste lämna boken kan du ofta göra det även fast biblioteket är stängt.
Utanför ingången till biblioteket finns återlämningslådor att använda, dessa kan du använda när dörrarna in till Högskolan är öppna eller om du kommer in med ditt Västkort.

Befinner du dig inte i närheten av Trollhättan kan du alltid skicka boken till oss.

TÄNK PÅ ATT

Vi skickar all e-post till studenter och personal till e-postadressen på högskolan (...@student.hv.se eller ...@hv.se).

Samtliga besökare är välkomna att använda alla bibliotekets elektroniska resurser för informationssökning, dock inte för kommersiellt bruk.

SKRIVARE

Alla datorer på biblioteket är kopplade till skolans Multifunction-skrivare. Så när du skriver ut ska du välja skrivaren Multifunction, det är en skrivare, kopiator och scanner i ett. I biblioteket finns det en sådan skrivare på varje våningsplan.

Mer information


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen