Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sök först

För att hitta om boken du söker finns inne och var den står behöver du söka i bibliotekets söktjänst. Är du inne i biblioteket så leta efter skärmar där det står "SÖK HÄR!", det är våra sökdatorer där du söker efter allt som biblioteket ger tillgång till.

Reservera böcker

Du kan reservera böcker som står på hyllan eller är utlånade. Då kommer de att ställas undan på väntehyllan till dig. Du reserverar genom att söka upp boken i bibliotekets söktjänst, klicka på Åtkomstalternativ och sedan Reservera boken. Du får logga in med användarnamn och lösenord för att verifiera vem du är och därefter kan du klicka på Bekräfta reservation för att göra beställningen.

Du kommer få ett mejl när boken är plockad och uppställd på väntehyllan.

OBS! Reservationerna plockas en gång per dag. Om du kommer innan denna tid för att hämta boken så kan det hända att den fortfarande står på hyllan. En bok som fortfarande står på hyllan kan lånas av en annan låntagare.

Var står boken?

Bibliotekets böcker ställs upp antingen via siffer- eller bokstavskoder efter ämne och du måste söka i datorn för att få veta exakt kod.

Exempel på kod:

  • 808.027 Neville -  Hitta böckerna med exakta siffrorna, därefter alfabetiskt efter Neville. Det finns inte knubbar med alla sifferkombinationer, leta efter den som går så långt som möjligt enligt den kod du söker.

Har du beställt en bok och fått meddelande att den finns att låna står den på väntehyllan, böckerna står uppställda efter sista avhämtningsdag.

Dags att låna

Utlåningsautomater finns vid bibliotekets entre på högskolans våning 2 samt vid bibliotekets hiss på plan 3. Använd ditt Västkort eller lånekort och följ anvisningar på skärmen. Du behöver då din PIN-kod. Du kan välja om du vill ha kvittot på dina lån som e-post eller papper.


Låneperioden är 14 dagar och du kan låna om boken upp till 16 gånger om ingen står i kö på boken.

Låna om

Du lånar själv om böcker i bibliotekets söktjänst.

  • Logga in och markera de lån du vill låna om.
  • Klicka på "Förnya"
  • Bekräfta att du vill låna om, genom att klicka på "Ja" i den efterföljande dialogrutan.

Om ingen står i kö på boken/böckerna, lånas den/de ut i ytterligare 14 dagar.

Återlämna

När biblioteket är  öppet så kan du återlämna dina böcker i låneautomaten på våning 2, välj bara alternativet Återlämna på skärmen. När biblioteket är stängt finns det tre sätt att lämna:

  • I återlämningslådorna inomhus utanför biblioteket, dessa kan du använda när dörrarna in till Högskolan är öppna eller om du kommer in med ditt Västkort.
  • I återlämningsboxen utomhus vid entrén mot parkeringen.

Om du inte befinner dig i närheten av Trollhättan kan du skicka boken till oss med post.

Behöver du hjälp så fråga oss! Vi finns i informationsdisken.

Obs!

som student får du e-post från oss till den privata mailadress du har angett när du registrerade dig. Som personal får du all e-post till din jobbadress (..@hv.se).

Samtliga besökare är välkomna att använda alla bibliotekets elektroniska resurser för informationssökning, dock inte för kommersiellt bruk.

Skrivare

Alla datorer på biblioteket är kopplade till skolans Multifunction-skrivare. Så när du skriver ut ska du välja skrivaren Multifunction, det är en skrivare, kopiator och scanner i ett. I biblioteket finns det en sådan skrivare på varje våningsplan.

Vill du låna en dator men inte är student?

Alla besökare är välkomna att använda bibliotekets datorer och elektroniska resurser, dock inte för kommersiellt bruk. Om du inte är student eller anställd på högskolan behöver du ett gästkonto för att kunna använda datorerna.

Som gäst har du även möjlighet att fylla på ditt gästkonto med pengar för att skriva ut. Logga in med gästkontots användarnamn och lösenord på paypal.hv.se. Läs mer om våra priser och avgifter.

Mer information


Biblioteket

account_circle Bibliotekets huvuduppgift är att fungera som ett kvalificerat informationscentrum för högskolans studenter och personal.
bibliotek@hv.se Entré på plan 2
Senast uppdaterad