Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fotografi på en hand som håller i en diktafon

Kom ihåg att testa diktafonen innan användning, se till så att den har tillräckligt med batteri och lägg den gärna på ett mjukt underlag, t.ex. en duk, under intervjun för att slippa eko och andra ljud från bordet. 

Inspelningen blir i formatet .wma.

Så använder du diktafonen

  1. Tryck på diktafonens av/på-knapp
  2. Tryck på knappen med en mapp på för att välja vilken mapp du vill spela in i. Diktafonen har fem olika mappar du kan välja på.
  3. Skjuv/tryck på inspelningsknappen för att börja spela in. REC syns på displayskärmen att inspelningen är igång.
  4. För att stänga av inspelningen, tryck/skjuv tillbaka inspelningsknappen.
  5. För att lyssna på dina inspelningar, använd dig av fram/bak-knapparna för att bläddra bland filerna (.wav) och tryck på play/pause-knapp för att spela upp.

OBS! Kom ihåg att radera de inspelade filerna när du är klar med din överföring och ska lämna tillbaka utrustningen. Detta gör du antingen via PC eller genom att trycka på papperskorgs-knappen på diktafonen när den aktuella filen är synlig på displayen.

Du kan även läsa mer om diktafonens användningsområden via Olympus egen webbsida eller följa denna instruktionsvideo:

Hittar du inte dina filer? 

Ibland kan man ha råkat spela in i fel mapp. Kolla igenom diktafonens alla fem mappar när du letar efter din inspelning.

Lånetid

Diktafonen har två veckors lånetid. Du har även möjligheten att förlänga lånet två gånger om ingen står i kö på den. Du förnyar lånet via ditt bibliotekskonto.

Du kan även ställa dig i kö på eller reservera utrustningen genom att söka på "diktafon digilab" i bibliotekets sök.

Senast uppdaterad