Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

På den här sidan hittar du information om hur du refererar till

Facebooksida eller ett flöde

Det gör man på samma sätt som man nämner en webbsida och du hänvisar till länken i den löpande texten. Detta ska inte läggas in i din referenslista.

Exempel:

Högskolan Väst använder både en Facebook sida (https://www.facebook.com/universitywest) och ett twitterflöde (https://twitter.com/University_West) för att kommunicera.

Inlägg på sociala medier

Författarens alias eller efternamn, initial. (Datum). Titel. [Facebook] Tillgänglig: URL. [Åtkomstdatum].

  • Referera på samma sätt som till en webbresurs.
  • Tänk på att referera till det alias personen eller organisationen använder och inte till det "riktiga namnet". På det viset hittar man inlägget på ett enklare sätt och kompletterar som vanligt med att noggrant lägga till i referenslistan.
  • Glöm inte hakparentesen med förtydligande om inlägget kommer från t ex Twitter eller Facebook. 

App

Författarens efternamn, initial. (utgivningsår). Namn på appen (ev versionsnummer) .[App] Tillgänglig: URL [Åtkomstdatum].

  • Börja med en person eller en organisation som författare.
  • Fortsätt med år, namnet på appen och inom parentes vilket versionsnummer som använts.
  • Fortsätt med att inom hakparenteser skriva att det är en app (precis som man skriver ovan att det är från facebook eller att det är en elektronisk resurs).
  • Berätta varifrån appen kommer. Uppgifterna kan du hitta i t.ex. iTunes om du söker upp appen och tittar under information.
     

Blogg

Författarens efternamn, initial, (År). Titel på blogginlägget. Bloggens titel, [Blogg] Datum då inlägget postades. Tillgänglig: URL. [Åtkomstdatum].

Senast uppdaterad