Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

hitta boken 

 

 1. Sök först i vår söktjänst på startsidan efter t.ex. titel och/eller författare, det går också jättebra att söka på ämne. Kursböcker finns i de flesta fall i både ett utlånings- och ett ett s.k. referensexemplar.

 2. När du sökt fram boken i bibliotekets söktjänst får du en sifferkod och ett efternamn alternativt ett ord som visar var boken står. Böckerna är uppställda utifrån vad de handlar om och har således fått en kod utifrån det. Systemet vi använder heter Dewey och används internationellt. Ju fler siffror din bok fått desto mer specifik är den inom det ämne du söker fakta.

  Några exempel:

  150 Psykologi
  155.2 Personlighetspsykologi
  300 Samhällsvetenskap
  360 Sociala problem och sociala tjänster
  362.3085 Personer med psykisk utvecklingsstörning – social omsorg

  Böcker märkta med en röd etikett med REF på är kursböcker du får läsa i biblioteket. De kan inte lånas hem.

  Om du är osäker på vart i biblioteket boken finns så kan du se den på en karta genom att klicka på bilden "Hitta boken"


 3. Finns inte boken du letar efter är det bra att söka i Libris, eller se om den finns på ett folkbibliotek nära där du bor. Du är också välkommen att lämna ett inköpsförslag

Lånetider på böcker

Normal lånetid är 14 dagar med och du kan själv låna om boken, så länge ingen köar på boken. Läs mer om lånetider här.

Särskilda boksamlingar

Normkritik

Normkritik handlar om att synliggöra, kritisera och förändra strukturer (exempelvis ojämlika maktförhållanden), sociala och språkliga normer som begränsar livet för individer som inte faller inom det som betraktas som normalt i samhället.
Källa: Wikipedia [2016-01-20]

Om boksamlingen
Du hittar böckerna på plan två, till höger när du går in i biblioteket, bakom avhämtningshyllan. Hitta samlingen på karta, genom att välja Övrigt - Normkritik.

Samlingen består av ett urval av både skönlitteratur och faktaböcker som visar på vidden i begreppet normkritik

Läromedel

Bibliotekets samling med läromedel för grund- och gymnasieskolan är ett urval av pedagogisk litteratur, användbar för studenter som läser pedagogik.

Du hittar samlingen på plan två, till höger när du går in i biblioteket, bakom avhämtningshyllan. Hitta samlingen på karta, genom att välja Övrigt - Läromedel.

Mer information


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen