Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bild på student som arbetar i biblioteket

Hitta det du söker

Startpunkten för det mesta i biblioteket är vår söktjänst (sökrutan på startsidan). Det är en så kallad discoverytjänst som är en lösning för att söka i flera medietyper samtidigt. Du kan med en sökning få träffar i böcker, databaser, artiklar m.m.

Läs mer om hur du hittar

Få den hjälp du behöver

Om du har en läsnedsättning har du möjlighet att få tryckt litteratur anpassad eller om du på annat sätt behöver stöd för ditt besök i biblioteket kan du hitta mer på sidan för studera med funktionsnedsättning.

Får man dela det man hittar?

Läs mer om upphovsrätt, kopiering och nedladdning.

Kan du inte logga in? 

När du ska använda någon av bibliotekets databaser så behöver du få med dig access från biblioteket, så börja alltid med att utgå från bibliotek.hv.se. Du kan söka upp artikeln/boken/publikationen antingen genom att söka i vår sökruta eller genom att du klickar dig fram till den databas du vill använda via vår databaslista.

När du hittat vad du söker behöver du logga in. Då ska du använda det användarnamn som består av de två första bokstäverna i ditt förnamn och efternamn, samt fyra siffror, tillexempel buba0001. Lägg inte till @student.hv.se. Du använder samma lösenord som du har på Canvas.

Guider i informationssökning

Är du student på Högskolan Västs program eller kurser finns mer resurser i våra informationssökningsguider. Varje guide fokuserar ett specifikt ämnesområde och du väljer guide utifrån det du studerar. Du hittar din ämnesspecifika guide på vår guidesida.

Kontakt


Senast uppdaterad