För studenter och personal

Se högskolebibliotekets fysiska öppettider

Bibliotekspersonalen finns tillgänglig via chatt, mejl och telefon under följande tider;
Måndag till fredag, kl. 10 – 17

Träffa en bibliotekarie via Zoom varje dag från kl.12.

Har du lån?

Fr.o.m. 6 april så gäller ordinarie (vanliga) lånetider, lånetiden är 14 dagar och du kan låna om boken upp till 9 gånger om ingen står i kö på boken.

För att hantera dina lån, logga in i ditt konto på vår hemsida.

Det går att lämna tillbaka böcker utanför biblioteket under högskolans öppettider (eller skicka in dem till oss)
Högskolan Väst
Biblioteket
461 86 Trollhättan

Vi skickar bara böcker via post till distansstudenter. Du som är registrerad som campusstudent för tillfället studerar hemifrån kan inte få böcker hemskickade utan behöver besöka bibliotekslokalen för att låna.

Att återlämna böcker till högskolebiblioteket när högskolan är stängd

Som student eller personal kan du använda ditt Västkort och återlämna i lådorna utanför bibliotekets entré. Om du tillhör allmänheten så kan du återlämna böckerna till stadsbiblioteket i Trollhättan så hämtar vi dem där åt dig.

Behöver du låna?

Du hittar mycket material på bibliotekets webbplats som kan hjälpa dig att komma vidare på egen hand med din informationssökning och ditt akademiska skrivande.

Du kan även få handledning i informationssökning, referenshantering och akademiskt skrivande på distans, till exempel via mötesverktyget Zoom.

Medarbetare och studenter har, som alltid, tillgång till bibliotekets e-resurser hemifrån.

Flera leverantörer och databaser erbjuder hela eller delar av sitt innehåll gratis under den kommande tiden. Läs mer om detta på vår sida om utökad tillgång till e-resurser.

Senast uppdaterad av Elin Behrns