Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

hitta boken 

  1. Sök först i vår söktjänst på startsidan efter t.ex. titel och/eller författare, det går också jättebra att söka på ämne. Kursböcker finns i de flesta fall i både ett utlånings- och ett ett s.k. referensexemplar.

  2. Finns inte boken du letar efter är det bra att söka i Libris, eller se om den finns på ett folkbibliotek nära där du bor. Du är också välkommen att lämna ett inköpsförslag

Lånetider på böcker

Normal lånetid är 14 dagar med och du kan själv låna om boken, så länge ingen köar på boken. Läs mer om lånetider här.

Särskilda boksamlingar

Normkritik

Normkritik handlar om att synliggöra, kritisera och förändra strukturer (exempelvis ojämlika maktförhållanden), sociala och språkliga normer som begränsar livet för individer som inte faller inom det som betraktas som normalt i samhället.
Källa: Wikipedia [2016-01-20]

Om boksamlingen
Du hittar böckerna på plan två, till höger när du går in i biblioteket, bakom avhämtningshyllan. Hitta samlingen på karta, genom att välja Övrigt - Normkritik.

Samlingen består av ett urval av både skönlitteratur och faktaböcker som visar på vidden i begreppet normkritik

Läromedel

Bibliotekets samling med läromedel för grund- och gymnasieskolan är ett urval av pedagogisk litteratur, användbar för studenter som läser pedagogik.

Du hittar samlingen på plan två, till höger när du går in i biblioteket, bakom avhämtningshyllan. Hitta samlingen på karta, genom att välja Övrigt - Läromedel.

Mer information


Senast uppdaterad av Biblioteket