Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Finns det inte en Open Access-tidskrift inom ditt ämne kan du ändå göra din artikel fritt tillgänglig dvs. parallellpublicera genom att lägga upp en kopia av artikeln i DiVA . Oftast begär förlaget att författaren överlämnar copyrighten för att artikeln publiceras. För att kunna behålla rätten att kunna parallellpublicera i DiVA är det viktigt att du inhämtar tillstånd från ditt förlag. I Sherpa/Romeo kan du söka fram tidskriften och läsa förlagets information angående just den här tidskriften och möjligheten att parallellpublicera, dvs. att publicera din egen version. 

Här finns ett brevförslag att skicka till ditt förlag (pdf)

Hur gör du om du vill parallellpublicera i DiVA?

  • Kontrollera ditt förlags policy för parallellpublicering
  • Ta fram rätt version av din publikation
  • Du kan alltid ta hjälp av biblioteket för att få din publicering registrerad i DiVA, och också hjälp med att ladda upp din fulltext.
  • Registrera annars din publikation i DiVA och ladda sedan upp fulltexten.
  • Finns posten redan i DiVA? - Logga in i DiVA, välj Ändra/Radera post och sök efter posten, markera och välj Ändra. Fortsätt till Hantera filer, följ sedan instruktionerna för att ladda upp en fulltext.

Information om upphovsrätt

Kontakt


Senast uppdaterad av Biblioteket