Tidskriften ska vara en ren open access-tidskrift, t.ex. via Frontiers eller MPDI. Kontrollera om tidskriften finns med i DOAJ som är en kvalitetskontrollerad lista över rena open access-tidskrifter. Finns inte tidskriften med i DOAJ så gör biblioteket kompletterande kvalitetskontroll. Vid tveksamheter kan stödet nekas. Det går också bra att kontakta bibliotekets Team forskarstöd och publicering för rådgivning via forskarstodbibliotek@hv.se.

Finansieringsmedlen gäller Golden Open Access publicering med omedelbar fri tillgång.

• Artikeln skall vara accepterad för publicering och fakturan får ej vara betald.
  • Publicering ska ske med en CC-BY-licens.
  • Du ska vara ”Corresponding author” det vill säga:
    • ha HV-anknytning, ett giltigt HV-ID
    • en e-postadress som slutar på @hv.se
    • samt ha angivit "University West" som en del av din affiliering i artikeln.

När de avsatta medlen är förbrukade upphör det finansiella OA-stödet.