Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 databaser

  • De flesta databaser erbjuder möjligheten att skapa ett konto där man kan spara sökträffar och bevaka sökningar.
  • En sparad sökning genererar ett mejl när det kommer nya artiklar i databasen som stämmer in på dina söktermer.
  • Du bestämmer själv hur ofta du vill få sådana mejl.
  • Kontakta oss om du vill få hjälp med att skapa ett konto i en databas och bevaka en eller flera sökningar.

TIDSKRIFTER

RSS-flöden

Ett sätt att ha en samlad kontroll över utgivningen i sitt ämne kan vara att följa RSS-flöden från tidskrifter. Att samla sina RSS-prenumerationer är smidigt, vare sig du väljer att läsa dem i en speciell läsare, webbsida eller få dem på mail. Feedly är ett exempel på en RSS-läsare.

JournalTOCs

En tjänst där du samlar informationen ärJournalTOCs. TOC står för Tables of Contents Services. Via JournalTOCs kan du välja ut de tidskrifter du är intresserad av att följa, de har valt ut tidskrifter som är vetenskapliga och akademiska med peer-reviewed förfarande.

BrowZine

Tidskriftstjänsten BrowZine är ett sätt att få alerts på nya nummer av tidskrifter och spara och läsa artiklar. Läs mer om BrowZine här eller kontakta oss om du vill ha hjälp med att komma igång med Journal TOCs eller Browzine.

 presentationer

Genom en del presentationsprogram kan du både dela dina egna presentationer och ta del av andras. Två exempel på detta är  Slideshare och 

Skapa ett konto i Slideshare så kan fler se dina presentationer.

  • Ladda upp en PowerPoint-presentation under rubriken “Upload”. Presentationer blir publika automatiskt, men kan göras privata.
  • Utforska gärna vilka andra presentationer som finns hos Slideshare, under “Browse” eller använd sökrutan.

Nätverk

ResearchGate är ett vetenskapligt nätverk där många av Högskolan Västs forskare är anslutna. Där kan du hitta samarbetsvägar och forskningspartners.

Team Forskarstöd och Publicering


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen