Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Med EndNote kan du göra en egen litteraturdatabas av referenser som du sparat ner från olika databaser eller själv skrivit in. Av dessa referenser går det sedan att automatiskt skapa litteraturhänvisningar i ett Word-dokument, som i sin tur automatiskt bildar en referenslista.

Skaffa EndNote

På anställdwebben kan du hitta mer information om hur du installerar EndNote på din dator. Fungerar inte installationen så kan du alltid maila till servicecenter@hv.se och be om hjälp att få programvaran installerad.

Är du student? Då ska du använda Zotero.

Sök i Libris via EndNote

Du kan lägga till Libris som databas i EndNote. Detta gör du genom att ladda ner en kopplingsfil (connection file) till din dator i listan nedan som du sedan laddar upp till EndNote. 

Du installerar filen genom att dubbelklicka på den så läggs databasen direkt till i EndNote åt dig.

Våra databaskopplingar

Här är länkar till de kopplingsfiler (connection files) som du kan ladda ner och spara på din dator. Hitta fler filer hos EndNote.

  • Libris (Svenska bibliotekens gemensamma katalog)

Olika referensmallar

Saknar du en referensstil? - På EndNotes webb kan du ladda ner olika referensstilar/Output Styles, till många tidskrifter som inte finns med i den ursprungliga installationen av EndNote.

Snabbguide

EndNote- instruktioner.pdf

 

Fler MANUALER OCH INFORMATION

Mer information


Senast uppdaterad av Biblioteket