Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vad är DigiLab?

Bibliotekets DigiLab är det digitala bibliotekslabbet där fokus är att tillgängliggöra digitala verktyg för alla studenter, doktorander och lärare. DigiLab är en arena där besökaren kan utforska och testa på enkla och avancerade digitala verktyg, samt få hjälp med att ordna, analysera och visualisera sin data med hjälp av teknisk utrustning och digitala metoder. Dessa verktyg och metoder kan bland annat vara Lego, Virutal Reality, programmering, olika typer av mjukvara och appar, m.m. Syftet är att användaren ska bli mer mottaglig för att använda sig utav digital teknik.  

Hur?

DigiLab kommer bestå av programverksamhet, studie/arbetsplats samt verktyg och utrustning. Vi hoppas på att labbet blir en plats där studenter kan lära av varandra och blir en plats som väcker nyfikenhet och kreativitet.

När börjar det?

Hösten 2021 drar vi igång med att presentera vår nya studieyta, presentera ett föreläsningsprogram och börja utrusta vårt labb med digital teknik. Om du har önskemål om vad du skulle vilja testa eller höra mer om i labbet, det kan vara ett föreläsningsämne eller kanske har du lust att själv berätta om ett bra verktyg? Tipsa oss via formuläret nedan. 

Läs mer om terminens program på sidan På gång i DigiLab.

Tipsa oss!

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen